توزیع عادلانه ثروت و فرصت عاملی برای ریشهکن کردن کودکان کار
ساعدنیوز: از دیرباز سازمان های مردم نهاد مختلفی در کنار مسئولین حاکمیتی پای کار ” کودکان کار” ایستاده اند. یکی از این سازمان های مردم نهاد انجمن حمایت از کودکان کار است که به بهانه سالروز جهانی کار کودک با مدیرعامل این انجمن، جناب آقای قاسم حسنی به گفتگو پرداخته ایم که در ادامه مشروح این گفتگو را می خوانید.
اساساً اهمیت پدیده کار کودک برای ما از بابت تعداد زیاد آن نیست بلکه از نظر ما، حتی وجود یک کودک کار هم فاجعه است.
ساعدنیوز: درباره تعداد دقیق کودکان کار به نظر آماری موثق وجود ندارد و برخی آمارها حکایت از وجود نزدیک به یک میلیون کودک کار در کشور دارد. آیا در انجمن حمایت از کودکان کار آماری درباره تعداد کودکان کار دارید؟ چه تعداد از اتباع هستند و چه تعداد از شهروندان ایرانی؟
قاسم حسنی: ما در انجمن حمایت از کودکان کار آماری در این خصوص نداریم و اساساً اهمیت پدیده کار کودک برای ما از بابت تعداد زیاد آن نیست بلکه از نظر ما، حتی وجود یک کودک کار هم فاجعه است؛ چرا که وقتی یک کودک مجبور به کار کردن می شود، طبیعتاً از حقوق اولیه خودش محروم می شود و این چیزی است که ما از آن به فاجعه تعبیر می کنیم.
از طرف دیگر، آمار دقیقی در این خصوص نه از طرف ارگان های دولتی و نه از طرف فعالان اجتماعی و انجمن ها در این حوزه ارائه نمی شود. چیزی که هست، ما حضور کودکان کار را در جامعه به صورت روشن احساس می کنیم و کسی نمی تواند منکر وجود کودکان کار شود. بچه های زیادی در خیابان مشغول کار هستند و این کاملاً مشهود است و همین مسأله، معضلات فرآوانی را به همراه دارد.
در بخش اقتصاد کشاورزی، کار کودک تقریباً یک نُرم پذیرفته شده است؛ البته در مقایسه با کار شهری، فضای کار در روستا و محیط کشاورزی امن تر است و طبعاً به دلیل کار کودک تحت نظارت والدین یا طایفه، آسیب های کمتری متوجه کودک کار است. کودکی که در شهر مجبور است، ساعت 8 صبح خانه را ترک کند و برای کسب درآمد به خیابان برود، در معرض آسیب های فرآوانی قرار دارد. به هر صورت، واقعیت این است که کار کودک تبدیل به بخشی از فعالیت اقتصادی در کشور شده است و این واقعیتی است که نمی توان کتمان کرد.
https://saednews.com/fa/post/tozie-aadlane-srot-v-frst-aamli-baraye-rishe-krdn-kodkan-kar